Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Κριτική για το Logan (Spoiler)


Η συντακτική ομάδα του Super Hero News γράφει τις εντυπώσεις της για την τρίτη αυτόνομη ταινίας του Wolverine, το Logan, το οποίο έκανε πρεμιέρα στις Ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 2 Μαρτίου.

Είδος: Δράσης, Δράμα, Επιστημονική Φαντασία.
Πρωταγωνιστούν: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Boyd Holbrook, Richard E. Grant, Stephen Merchant, Eriq La Salle, Elise Neal, Dafne Keen και Elizabeth Rodriguez.
Σενάριο: James Mangold, Michael Green και David James Kelly.
Σκηνοθεσία: James Mangold.
Παραγωγοί: Hutch Parker, Simon Kinberg και Lauren Shuler Donner.
Εταιρείες Παραγωγής: Marvel Entertainment, Kinberg Genre, Hutch Parker Entertainment και The Donners' Company.
Διανομέας: 20th Century Fox.
Διάρκεια: 137 λεπτά.
Προϋπολογισμός: 127 εκατομμύρια δολάρια.
Official website

Υπόθεση: Στο κοντινό μέλλον, ο κουρασμένος Λόγκαν φροντίζει τον αδύναμο καθηγητή Ξαβιέ σε ένα κρησφύγετο στα σύνορα του Μεξικού. Οι προσπάθειες, όμως, του Λόγκαν να μείνει μακριά από τα μάτια του κόσμου και την ίδια του την κληρονομιά, θα τερματιστούν όταν μια νεαρή μεταλλαγμένη καταφτάνει, κυνηγημένη από σκοτεινές δυνάμεις.

Μιχάλης Κρατημένος: Το Logan είναι η καλύτερη ταινία του κινηματογραφικού σύμπαντος των X-Men της Fox και παράλληλα ο ιδανικός επίλογος για τον Wolverine του Hugh Jackman και του Καθηγητή X του Patrick Stewart. Δικαιώθηκε απόλυτα ο Jackman όταν πριν από μερικά χρόνια δήλωνε πως δεν θα ξεκινούσε τα γυρίσματα του φιλμ αν δεν είχε στα χέρια του ένα ικανοποιητικό σενάριο. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως το πρότζεκτ ανακοινώθηκε από το στούντιο το φθινόπωρο του 2013. Στα της ταινίας: είχαμε ωραίες ερμηνείες από τους Hugh Jackman, Patrick Stewart και Dafne Keen. Θα ήθελα να δω spinoff ταινία με την X-23, για να μην πω τριλογία και φανώ υπερβολικός. Οι σκηνές μάχης ήταν απίστευτες, η σκηνοθεσία ήταν φοβερή ενώ το σενάριο ήταν άψογα γραμμένο.

Βαθμολογία: 9/10


blackys88b: Εδώ και λίγη ώρα ψάχνω λόγια για να εκφράσω όσο καλύτερα γίνεται αυτό που νιώθω με το Logan. Το κινηματογραφικό franchise των X-men μου ήταν πάντα κάτι που απολάμβανα αφού το X-men 2, το έχω ακόμη στις κορυφαίες του είδους, το Days of Future Past ήταν εξαιρετικό και ο Deadpool έδειξε ότι οι comic book ταινίες έχουν και άλλα είδη να αναπτύξουν. Αυτό έκανε και το Logan. Έδωσε κάτι πολύ διαφορετικό για ένα χαρακτήρα που όλοι μάλλον του έχουν αδυναμία. Το κύκνειο άσμα του Hugh Jackman, η τελευταία εμφάνιση του Wolverine για το εγγύς μέλλον στο κινηματογράφο, το αντίο μετά από μπόλικη σκέψη για τον Patrick Stewart στον Charles Xavier και η επιλογή της Fox να πάνε με κατηγορία R λειτούργησαν ευεργετικά στο να δούμε την μάλλον καλύτερη ταινία του franchise, τουλάχιστον από καλλιτεχνικής άποψης, αφού ήταν μια άψογη ταινία, με εξαιρετικές ερμηνείες, δυνατή καθοδήγηση από τον Mangold και εξαιρετική χρήση των τοπίων που έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Από ερμηνείες ο Jackman τον ρόλο τον απέδωσε εξαιρετικά όπως φυσικά αναμενόταν ενώ ο Patrick Stewart είχε χώρο να αναπτύξει διαφορετικά το χαρακτήρα του, θυμίζοντας μου σε αρκετά σημεία τον δύσκολο Xavier του Days of Future Past με τον McAvoy. Πολύ θα ήθελα να τον δω για υποψήφιο δεύτερο αντρικό στα Oscar αλλά φυσικά το ξέρω ότι αυτά τα πράγματα είναι δύσκολα να γίνουν. Η ρετσινιά του υπερηρωικού είναι πάντα σκιά πάνω από αυτές τις παραγωγές. Η μικρή η Dafne Keen είναι απόλαυση, ο Stephen Merchant για όσο έπαιξε εξαιρετικός. Γενικά πολύ ικανοποιητικές ερμηνείες. Όπως και το 2016, έτσι και το 2017, η έναρξη των live action υπερηρωικών ταινιών έρχεται από την Fox και σηκώνει τον πήχη στον ουρανό.

Βαθμολογία: 10/10


nick3012: Το κύκνειο άσμα του Hugh Jackman στο ρόλο του αγαπημένου μου Wolverine ήταν πραγματικά μαγικό, καθώς το Logan είναι μία εξαιρετική ταινία! Η σκηνοθεσία ήταν φοβερή και η κινηματογραφία της ήταν φανταστική, θυμίζοντας western λόγω των τοποθεσιών της. Ο ρυθμός της ήταν άψογος και τα χρώματα αρκετά φωτεινά για comic book movie και αρκετά σκοτεινά ταυτόχρονα για μία πραγματικά πολύ μελαγχολική ταινία, δίνοντας το ύφος και τον τόνο που ήθελε ο σκηνοθέτης. Εξαιρετική απόφαση να είναι ακατάλληλη για ενηλίκους, αφού η βία και το αίμα ήταν κάτι που θέλαμε οπωσδήποτε να δούμε σε μία ταινία με τον Wolverine. Η ερμηνεία του Hugh Jackman στον χαρακτήρα που ενσάρκωσε για 17 χρόνια είναι χωρίς υπερβολή Oscar-worthy, αφού δεν παίζει τον άτρωτο badass Wolverine, αλλά τον ανθρώπινο, συναισθηματικό και γεμάτο αδυναμίες Logan (τρομερή επιλογή ονόματος για την ταινία). Πολύ καλοί και οι Patrick Stewart-Dafne Keen.
Σπόιλερ από την ταινία:
Θα ήθελα να έχει απαντήσει σε κάποια ερωτήματα όπως τι έκανε ο πατέρας του Rice στους μεταλλαγμένους ή πως σκότωσε κάποιους X-Men o Professor X και να επενδύσει συναισθηματικά σε αυτά.
Παρ’ όλα αυτά η ταινία είναι συνολικά καταπληκτική, ίσως η πρώτη super hero movie που θα μπορούσε να προταθεί για Όσκαρ και σίγουρα το ιδανικό φινάλε για τον τεράστιο Wolverine του Hugh Jackman.

Βαθμολογία: 9.5/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 9.5/10


Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου