Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Κριτική για το Wonder Woman


Δυο μέλη της συντακτικής ομάδας του Super Hero News γράφουν τις εντυπώσεις τους για το Wonder Woman, το οποίο έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδος στις 8 Ιουνίου.

Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Φαντασία
Πρωταγωνιστούν: Gal Gadot, Chris Pine, Connie Nielsen, Robin Wright, Lucy Davis, Lisa Loven Kongsli και David Thewlis.
Σενάριο: Allan Heinberg.
Σκηνοθέτης: Patty Jenkins.
Παραγωγοί: Charles Roven, Deborah Snyder, Zack Snyder και Richard Suckle.
Εταιρείες Παραγωγής: DC Films, Atlas Entertainment, Cruel and Unusual Films, Tencent Pictures και Wanda Pictures.
Διανομέας: Warner Bros. Pictures.
Διάρκεια: 141 λεπτά.
Προϋπολογισμός: 149 εκατομμύρια δολάρια.
Official website

Υπόθεση: Πριν να γίνει γνωστή ως η Γουόντερ Γούμαν, ήταν η Νταϊάνα, πριγκίπισσα των Αμαζόνων, εκπαιδευμένη να είναι μια ανίκητη πολεμίστρια. Όταν ένας Αμερικάνος πιλότος πέφτει στις ακτές του νησιού της και της λέει για ένα μεγάλο πόλεμο που εξαπλώνεται στον έξω κόσμο, εκείνη αποφασίζει να αφήσει τον κόσμο της, για να πάρει μέρος στον πόλεμο χωρίς προηγούμενο, ανακαλύπτοντας το εύρος των δυνάμεων της και το πραγματικό της πεπρωμένο.

blackys88b: Η τέταρτη ταινία στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC ήταν μάλλον και η πιο στρωτή δημιουργικά, αν και όχι απαραίτητα η καλύτερη. Με ένα σενάριο που δεν είχε να επηρεάσει τίποτα στο εγγύς μέλλον, που δεν είχε σκοπό να κτίσει κάποια ιστορία, και χωρίς απαραίτητες συνέπειες, βρήκε την ευκαιρία να είναι αυτόνομη ταινία και να δώσει μια ολοκληρωμένη ιστορία για το πως η Wonder Woman έφτασε στο σημείο που την γνωρίσαμε στο BvS. Ενώ η Patty Jenkins αξίζει όλα τα εύσημα για την εξαιρετική της δουλειά, αφού σε κάθε προσωπική στιγμή βλέπει κάποιος τις γυναικείες πινελιές από την δημιουργό, οι σκηνές δράσης είναι καθαρά επηρεασμένες από τον Snyder, και δένουν εξαιρετικά στο σύνολο. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Snyder βοήθησε στο σενάριο αλλά και στην επιλογή της χρονικής τοποθεσίας ενώ ήταν και δική του επιλογή η Gal Gadot για το πρωταγωνιστικό ρόλο με την Jenkins να παραδέχεται ότι δεν θα ήταν η πρώτη της επιλογή. Πάντως η Gadot αποδείχθηκε εξαιρετική επιλογή αφού προσφέρει στο ρόλο κάτι απίθανο, πειστικό και αέρινο, και μαζί με τον εξαιρετικό Chris Pine έκανα ένα εξαιρετικό κινηματογραφικό ζευγάρι. Ο Danny Huston ως κακός είναι εξαιρετικός ενώ και ο Thewlis είναι γνωστό ότι έχει τις περγαμηνές για τέτοιο ρόλο. Στο σύνολο λοιπόν η ταινία έχει πολύ θετικό παρανομαστή και αφήνει ελπίδες για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Πλέον οι μηχανές για το σύμπαν της DC λειτουργούν και αναμένεται να δούμε και άλλες σόλο ταινίες που θα βοηθήσουν στην πιο ομαλή καθοδήγηση του σύμπαντος.


Spoiler:
Μοναδικό θεματάκι που ίσως να έχω δεν έχει να κάνει με την ποιότητα της ιστορίας αλλά με το δική μου αντίληψη από τα comic. Το ένα είναι σίγουρα ότι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα πλέον δεν έχουμε ελληνικό πάνθεον στο σύμπαν που γνωρίσαμε αφού μέχρι και ο Δίας έχει πεθάνει, ενώ ο Άρης, ο τελευταίος τους, πέθανε επίσης στην μάχη και είναι το ίδιο θέμα που είχα με το σύμπαν της Marvel που κανένας υπερκακός δεν επιβιώνει. Φυσικά το γεγονός ότι μιλάμε για Θεούς, είναι κάτι που ίσως να διορθώνεται πιο εύκολα από ότι θα περίμενε κανείς.

Βαθμολογία: 10/10


Μιχάλης Κρατημένος: Η Wonder Woman της Gal Gadot και ο Batman του Ben Affleck είχαν ξεχωρίσει πέρσι στο αμφιλεγόμενο για κοινό και κριτικούς Batman v Superman: Dawn of Justice, όποτε υπήρχε μεγάλη προσμονή και υψηλές απαιτήσεις για την αυτόνομη ταινία της πρώτης. Το Wonder Woman κατέφερε να ανταπεξέλθει και στα δυο με τεράστια επιτυχία καθώς πρόκειται για ένα από τα καλύτερα υπερηρωικά φιλμ των τελευταίων χρόνων και ίσως όλων των εποχών. Προσωπικά είναι στο top 3 μου μαζί με τα The Dark Knight και The Avengers. Το σενάριο είναι άρτιο με τις κατάλληλες δόσεις χιούμορ, οι χορογραφίες στις σκηνές μάχης είναι εκπληκτικές, αυτή που μου άρεσε περισσότερο ήταν η τελική. Ερμηνευτικά η Gal Gadot για ακόμη μία φορά ήταν εξαιρετική χωρίς ωστόσο να υστερούν οι Chris Pine, Connie Nielsen, Robin Wright, David Thewlis και Danny Huston. Η επιλογή του Θεού Άρη για κύριο ανταγωνιστή αποδείχθηκε σωστή 100% αφού ήταν αντάξιος αντίπαλος για την πριγκίπισσα των Αμαζόνων. Τέλος η Patty Jenkins έκανε φοβερή δουλειά διαλύοντας με εμφατικό τρόπο τις αμφιβολίες που είχα όταν είχε ανακοινωθεί πως θα είναι η αντικαταστάτρια της Michelle MacLaren που έχει σκηνοθετήσει τα καλύτερα επεισόδια του Breaking Bad. Η Geoff Johns era του DCEU ξεκίνησε με το δεξί και ανυπομονώ για την συνέχεια.

Βαθμολογία: 10/10


Η βαθμολογία του Super Hero News: 10/10


Trailer:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου